Eames stole. Oplev den populære Eames stol.

Af Christoffer Steenbeck — april 16, 2012

Eames stolen er på kort tid blevet en af de absolut mest populære stole på markedet. Siden 1948 har Charles & Ray Eames sørget for, at Eames stolene har sat deres præg på modelmoden. Eames stole er kendt verden over, og enhver ægte møbel-fashionista ved, hvad Eames stole kan gøre for helhedsindtrykket i hjemmet. Udover det lækre og smukke udseende er Eames stole utroligt behagelige og sidde i. Eames stole distribueres af Paustian.

Eames stole. Sådan blev designikonet skabt.

Charles & Ray Eames var nysgerrige efter at lege med nye materialer. Det resulterede i den smukke Eames stol, som vi kender den i dag. Tanken bag Eames stolen var, at formen af stolen skulle understøtte kroppens naturlige facon og måde at sidde på. Den gode komfort er bl.a. en af grundene til, at Eames stole i dag er en yndling i mange hjem verden over.

Men en stor eventyrlyst, forvandlede Charles & Ray Eames deres nysgerrighed og endeløse entusiasme til designs, der etablerede dem som et fantastisk ægtepar og designer team. Deres unikke synergi førte til et helt nyt look indenfor design. Legende, elegant og funktionelt. Eames stolen er et godt symbol på den sofistikerede og forenklede skønhed, som parret formåede og tilføre deres designs igennem tiden. Eames stole var uden tvivl et ægte ”Eames look”.

De nye materialer fascinerede Charles & Ray Eames og førte dem på nye veje. Eames stolen er originalt fremstillet i glasfiber da den udkom i året 1948. Det er dog ikke længere muligt og købe Eames stole fremstillet i glasfiber. Sædeskallen fremstilles nu i polypropylene. Den gode siddekomfort, styrke og organisk formede skal er selvfølgelig bevaret. Siddeskallen er monteret på stålstellet med gummiringe, som er stødabsorberende.

Eames stolen blev præsenteret første gang på New York Museum og Moderne art MoMA i 1948 og blev oprindeligt produceret i samarbejde med Zenith. Produktionen af Eames stolen overgik hurtigt til Herman Miller. I Europa har Vitra International, under licens fra Herman Miller, i over 50 år produceret møbler af Charles & Ray Eames. Vitra og Hearman Miller stoppede i 1978 med og producere Eames stolen i glasfiber.

“The details are not details. They make the product.” – Charles Eames

Eames stole. Du bestemmer farve og stil.

Eames stole kommer i et hav af forskellige udtryk og farver. Dertil kommer der forskellige stelmuligheder, herunder træben eller det klassiske Eiffel-metalstel/base. De smukke Eames stole vil pryde ethvert hjem. Eames stole er ideelle rundt om spisebordet, men fungerer også perfekt som kontorstol i arbejdsværelset.

Eames stole er utroligt velegnet til hjemmet hvor man har en gennemgående farve, som man ønsker at bryde med en anderledes og spændende stol. Nedenfor får du en oversigt over de mange forskellige farver og udtryk, som Eames stolen kan leveres i.

Eames Plastic Chair DSR/DSX/DSW/PSCC.

Disse modeller af Eames stole er kendetegnet ved og have den klassiske siddeskal, men uden armlæn. Designet i år 1948.

DSR/DSX/DSW/PSCC skalfarve muligheder: gråbrun, orangerød, blågrøn, sort, sten hvid, creme, hvid og sennepsgul.

DSR/DSX/DSW/PSCC forsidepolstringsfarve muligheder: petrol/chocolate, nero/chocolate, red/champagne, red/cognac, chocolate/grey, cognac/avocado, avocado, dark grey, red/orange, nero, cognac, orange og grey.

DSR/DSX/DSW/PSCC sædepolstringsfarve muligheder: petrol/chocolate, nero/chocolate, red/champagne, red/cognac, chocolate/grey, cognac/avocado, avocado, dark grey, red/orange, nero, cognac, orange og grey.

Forskellen på de disse Eames stole er selve stellet, som sidder under stolen:
Eames Plastic Chair (DSR). DSR Eames stolen kommer med Eiffel-metalstel/base.
Eames Plastic Chair (DSX). DSX Eames stolen kommer med almindeligt metalstel/H-base.
Eames Plastic Chair (DSW). DSW Eames stolen kommer med træ/Dowel leg base.
Eames Plastic Chair (PSCC). PSCC Eames kontorstolen kommer med hjul.

Vejl. pris på Eames DSR/DSX/DSW/PSCC ligger på 2.130,00 kr. – 5.143, 00 kr.

Eames Plastic Chair DAR/DAX/DAW/RAR.

Disse modeller af Eames stole er kendetegnet ved og have den klassiske siddeskal, men med armlæn. Designet i år 1948. RAR modellen er en Eames gyngestol, som har ahornvanger som ben.

DAR/DAX/DAW/RAR skalfarve muligheder: gråbrun, orangerød, blågrøn, sort, sten hvid, creme, hvid og sennepsgul.

DAR/DAX/DAW/RAR forsidepolstringsfarve muligheder: petrol/chocolate, nero/chocolate, red/champagne, red/cognac, chocolate/grey, cognac/avocado, avocado, dark grey, red/orange, nero, cognac, orange og grey.

DAR/DAX/DAW/RAR sædepolstringsfarve muligheder: petrol/chocolate, nero/chocolate, red/champagne, red/cognac, chocolate/grey, cognac/avocado, avocado, dark grey, red/orange, nero, cognac, orange og grey.

Forskellen på disse Eames stole er selve stellet, som sidder under stolen:
Eames Plastic Chair (DAR). DAR Eames stolen kommer med Eiffel-metalstel/base.
Eames Plastic Chair (DAX). DAX Eames stolen kommer med almindeligt metalstel/H-base.
Eames Plastic Chair (DAW). DAW Eames stolen kommer med træ/Dowel leg base.
Eames Plastic Chair (RAR). RAR Eames stolen kommer med gyngestol-stativ i træ.

Vejl. pris på Eames DAR/DAX/DAW/RAR ligger på 2.581,00 kr. – 6.539, 00 kr.

(27) kommentarer

 1. Kristine Larsen
  Reply →
  11. maj 2012 at 19:22

  Sikke en god artikel om eames stole. Vi har 6 stk. herhjemme af den traditionelle hvide og 2 af den med armlæn og træben. Eames stole er uden tvivl nogen af de smukkeste stole man overhovedet kan få. Så fede og utroligt flotte!

  • Stefan Nielsen, Korsør
   Reply →
   21. maj 2012 at 07:12

   Jeg tænkte helt det samme - super artikel!

 2. Malene Ibenholdt
  Reply →
  13. maj 2012 at 15:08

  Smuk smuk stol! Jeg har 3 hvide rundt om vores spisebord. De kan varmt anbefales og man sidder utroligt godt i dem.

 3. Christoffer L. Christiansen
  Reply →
  14. maj 2012 at 09:06

  Utroligt flotte stole. De er i alle magasinerne, som min kone læser. Rum, Femina, Woman osv. Jeg har tidligere været mod dem da jeg synes prisen var helt hen i vejret, men det er nu smukke og smarte stole. Jeg må nok bøje mig på et tidspunkt og lade konen indføre dem i hjemmet herhjemme...

  • Ninette Carlson
   Reply →
   31. maj 2012 at 10:11

   De er utroligt smukke og man kan hurtigt forstå hvorfor magasinerne elsker dem!

 4. Lars Dalsgaard
  Reply →
  14. maj 2012 at 15:48

  Utrolig smuk stol, som vi har stående herhjemme rundt om spisebordet. Konen har enddog lokket mig til, at vi købte en Eames gyngestol - som jeg så selv efterfølgende også er blevet lykkelig for!

 5. Camilla Agerbæk
  Reply →
  14. maj 2012 at 16:22

  Eames stole er bare smukke og flotte. Elsker dem med træstel.

 6. Karla Tapper
  Reply →
  14. maj 2012 at 18:46

  Jeg er mindst ligeså forelsket i eames stole, som jeg er i y-stolen af Wegner og Stingray gyngestolen. Der findes ingen smukkere stole - wow...

  • Casper Kristensen
   Reply →
   18. maj 2012 at 07:34

   Sikke mange favoritter du har... :-) Men jeg er nu helt enig med dig!

 7. Katharina Gravesen
  Reply →
  15. maj 2012 at 07:44

  Der er ingen tvivl om, at Eames stolene vil holde deres popularitet. Prisen er overkommelig for de fleste og designet passer godt ind i de fleste hjem. Samtidig kan Eames stolene også stå alene - man behøver dermed ikke og have et hjem der ellers er spækket med design møbler.

 8. Anders W
  Reply →
  17. maj 2012 at 01:27

  Rigtig fin artikel, og Eames stolen er jo bare et lækkert stykke møbel.

  • Peter Jørgensen, Charlottelund
   Reply →
   17. maj 2012 at 15:40

   Jeg var vidst lidt for hurtig med og blot skrive en kommentar. Artiklen er utrolig godt skrevet og i det hele taget spændenden læsning. Dejligt, at man kan få et overblik over modellerne, som eksisterer.

 9. Gry, Kbh Ø
  Reply →
  17. maj 2012 at 11:12

  Ej hvor er de bare lækre. Så fedt med en artikel, som kan bruges. Jeg har ledt overalt på nettet og det er ikke lykkedes mig og finde en guide, som beskrev alle de forskellige Eames stole. Jeg er brændt mig lun på dem med træben - så når pengepungen er til det skal jeg ha' 4 stk :-))

 10. Peter Jørgensen, Charlottelund
  Reply →
  17. maj 2012 at 15:39

  Smuk og smart stol. Vi har købt vores hos Antom Dam inde på Gammel Kongevej. De har et stort udvalg og er venlige. Vi har et par af den hvide eames stol stående herhjemme - og et par af dem med farver. Jeg er mest til de hvide, men min kæreste er mest til dem med lidt farve og armlæn.

 11. Casper Kristensen
  Reply →
  18. maj 2012 at 07:34

  Eames stole er toppen indenfor design. Der er ingen tvivl om, at denne type stole vil holde mange år frem.

 12. Stefan Nielsen, Korsør
  Reply →
  21. maj 2012 at 07:13

  Stortset alle artikler på nettet om Eames stole glemmer og sætte de forskellige modeller op - og man kan derfor ikke gennemskue alle de forskellige 3-bogstavs navne. Fed guide, som jeg har sendt videre til 2 bekendte der havde kig på Eames stole. Og for en gang skyld lækkert med et website, som ikke vælger købsknapper/links/reklamer/bannere fremfor indhold. Fedt med et neutralt medie og en god guide.

  • Julie Klarskov
   Reply →
   1. juni 2012 at 12:32

   Jeg har gjort helt det samme. Fed guide der gør det overskueligt.

 13. Katrine Overgaard, Frb
  Reply →
  22. maj 2012 at 09:02

  Kort sagt; verdens smukkeste stole. Elsker mine eames stole!

 14. Jannie H. Andersen, Nærum
  Reply →
  22. maj 2012 at 15:56

  Eames stole er bare en utrolig smuk og flot stol, som er utroligt behagelig og sidde i. Jeg kan varmt anbefale Eames stolen til andre, som ønsker en smukt designet stol - som man sidder dejligt i.

 15. Julie Severinsen
  Reply →
  24. maj 2012 at 13:37

  Eames stole er så smukke. Jeg elsker det lette design, skallens udformning og eiffel-tårn benene. De er så smukke.

 16. Frederikke Højgaard
  Reply →
  29. maj 2012 at 08:48

  Smukke stole, som man hurtigt vil elske fra første øjekast. Vi har dem selvfølgelig også herhjemme.

 17. Julie Klarskov
  Reply →
  1. juni 2012 at 12:32

  Jeg elsker mine eames stole. Designet er helt i top og man sidder fantastisk i dem. Jeg kan klart anbefale dem til andre, som er i tvivl om hvorvidt det er værd og ofre et par tusind på eames stole til spisebordet.

 18. Christine, Hellerup
  Reply →
  7. juli 2012 at 10:45

  Eames stolene er helt fantastiske. Vi elsker vores 7'er stole, men da Eames stolene for alvor slog igennem for et par år siden skiftede vi 7'er stolene ud med disse lækre møbler. Nu står 7'er stolene i kælderen og tages kun frem når vi mangler stole til gæster.

 19. Katharina S
  Reply →
  25. juli 2012 at 17:59

  Eames stole er mine absolut yndlingsstole. Man sidder helt fantastisk i dem.

 20. Camilla L W
  Reply →
  16. september 2012 at 21:15

  Jeg står og er ved at købe nogle brugte Eames DSW stole med træben. Men inden jeg beslutter mig, vil jeg høre om nogen herinde ved hvornår de begyndte at producere benene i den træsort/sort, som de produceres i nu? Hvis man ser de ældre stole ved siden af de nye er der en anelse nuance-forskel nemlig. Grunden til at jeg spørger, er at jeg gerne vil have den nyeste "nuance/farve" - ikke fordi at den er flottere, men mere, hvis jeg på et tidspunkt vil udvide stol-samlingen. Håber der er en, der kan hjælpe!!!

  • Christoffer Steenbeck
   Reply →
   17. september 2012 at 08:23

   Hej Camilla. Jeg kender ikke den præcise dato for hvornår produktionen af de nye ben blev sat igang, men alt andet lige vil et par af de 'nye' ben også få en anden nuance efter noget tid. Ilten i luften og normalt brug og slid vil få bene til og blive mørkere efter nogen tid. Et gæt vil være, at Vitra altid har produceret benene i én type og nuance - men at slid og brug kan få dem til og fremstå med en anden. Dertil husker jeg også, at de originale Eames stole i glasfiber har en mørkere nuance på benene... Måske det er disse du er igang med og købe?

 21. Camilla L W
  Reply →
  17. september 2012 at 17:34

  Nej, "desværre" - det er nogle af de normale plaststole, men synes bare at benene er lidt mere "orange" i det. Jeg har nemlig tidligere været ude og se på nogle andre brugte eames stole og der havde sælger købt over to omgange, så farven på benene var forskellig, hvilket var grunden til at jeg ikke købte dem. Nu kan jeg så bare ikke huske om det var de nye eller gamle, der var mest orange i det (det lyder lidt misvisende med "orange", men det er den bedste måde at betegne det på).

Tilføj en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

sale-70-410-exam    | we-sale-70-410-exam    | hot-sale-70-410-exam    | it-sale-70-410-exam    | dump-sale-70-410-exam    | test-king-sale-70-410-exam    | to-sale-70-410-exam    | net-sale-70-410-exam    | passsoon-sale-70-410-exam    | passresults-sale-70-410-exam    | passtutor-sale-70-410-exam    | realtests-sale-70-410-exam    | sale-70-461-exam    | cbtnuggets-sale-70-461-exam    | kingdump-sale-70-461-exam    | certguide-sale-70-461-exam    | certkiller-sale-70-461-exam    | ucertify-sale-70-461-exam    | itexamcup-sale-70-461-exam    | freebraindumps-sale-70-461-exam    | sale-70-486-exam    | pass-sale-70-486-exam    | bloggedbychris-sale-70-486-exam    | microsoft-sale-70-486-exam    | downloadvce-sale-70-486-exam    | passitdump-sale-70-486-exam    | certexam-sale-70-486-exam    | iexamcollection-sale-70-486-exam    | passeasily-sale-70-486-exam    | sale-C4040-252-exam    | certifyguide-sale-C4040-252-exam    | testking-sale-C4040-252-exam    | actualtests-sale-C4040-252-exam    | itdumps-sale-C4040-252-exam    | leads2pass-sale-C4040-252-exam    | examsheets-sale-C4040-252-exam    | itcertpass-sale-C4040-252-exam    | testkiz-sale-C4040-252-exam    | pass4sure-sale-C4040-252-exam    | examsboost-sale-C4040-252-exam    | examkiller-sale-C4040-252-exam    | certsgrade-sale-C4040-252-exam    | examsforall-sale-C4040-252-exam    | examcollection-sale-C4040-252-exam    | braindumps-sale-70-461-exam    | elearningexams-sale-70-488-exam    | itexambibles-sale-70-488-exam    | latestbraindumps-sale-70-488-exam    | downloadexam-sale-70-488-exam    | passeasily-sale-70-488-exam    | examsforall-sale-70-488-exam    | testinsides-sale-70-488-exam    | braindumps-sale-70-488-exam    | firsttrycertify-sale-70-488-exam    | test-king-sale-70-488-exam    | kingexam-sale-70-488-exam    | mytestking-sale-70-488-exam    | prepnerds-sale-70-488-exam    | vcefiles-sale-70-488-exam    | ipass4sures-sale-70-488-exam    | prep4cert-sale-70-488-exam    | brain-dumps-sale-70-488-exam    | itexamboom-sale-70-461-exam    | pass4surebraindumps-sale-70-461-exam    | blogspot-sale-70-461-exam    | testking-sale-70-461-exam    | passtutor-sale-70-461-exam    | realbraindumps-sale-70-461-exam    | test-inside-sale-70-461-exam    | exambraindumps-sale-70-461-exam    | testkingsite-sale-70-461-exam    | flashcardmachine-sale-70-461-exam    | blogspot-sale-mb5-705-exam    | dumpleader-sale-mb5-705-exam    | flydumps-sale-mb5-705-exam    | passcertification-sale-mb5-705-exam    | passitdump-sale-mb5-705-exam    | beitcertified-sale-mb5-705-exam    | exams-collections-sale-mb5-705-exam    | vceexamstest-sale-mb5-705-exam    | pass4sureexam-sale-mb5-705-exam    | examref-sale-70-486-exam    | free-braindumps-sale-70-486-exam    | surebraindumps-sale-70-486-exam    | certshared-sale-70-486-exam    | passin1day-sale-70-486-exam    | itexamcool-sale-70-411-exam    | vceorg-sale-70-411-exam    | go2exam-sale-70-411-exam    | downloadexam-sale-70-411-exam    | examreal-sale-70-411-exam    | godumps-sale-70-480-exam    | examoutlet-sale-70-480-exam    | passvce-sale-70-480-exam    | lead2cert-sale-70-480-exam    | vcepracticetest-sale-70-346-exam    | dumpstree-sale-70-346-exam    | pass4king-sale-70-346-exam    | greatexam-sale-70-346-exam    | mybraindumps-sale-70-462-exam    | examvce-sale-70-462-exam    | braindumps-review-sale-70-462-exam    | certbus-sale-70-347-exam    | brain2pass-sale-70-347-exam    | officialcerts-sale-70-347-exam    | actual-sale-70-347-exam    | testsnote-sale-70-347-exam    | certsall-sale-70-347-exam    | examschief-sale-70-347-exam    | 070-410    | 70-410    | 70-488    | 70-461    | MB5-705    | 200-120    | 70-486    | 70-411    | 70-480    | 70-346    | 70-462    | 70-347    | 70-412    | 70-483    | 70-417    | MB2-703    | 70-331    | 220-802    | C4040-252    | C_TADM51_731    | 1Z0-061    | 70-487    | 400-101    | CCD-410    | 100-101    | MB2-700    | 1Z0-060    | 70-463    | EX200    | C4040-250    | 300-115    | 640-554    | 70-533    | 70-532    | VCP550    | 1Z0-803    | 220-801    | 300-101    | 70-467    | 070-401    | 70-462    | 70-347    | 70-412    | 70-483    | 70-417    | mb2-703    | 70-331    | 220-802    | c4040-252    | c_tadm51_731    | 1z0-061    | 70-487    | 400-101    | ccd-410    | 100-101    | mb2-700    | 1z0-060    | 70-463    | ex200    | c4040-250    | 300-115    | 640-554    | 70-533    | 70-532    | vcp550    | 1z0-803    | 220-801    | 300-101    | 70-467    | cissp    | sy0-401    | mb2-702    | 640-911    | 74-335    | 700-505    | 70-414    | 70-243    | 70-246    | 70-247    | 70-331    | 70-332    | 70-336    | 70-337    | 70-341    | 70-342    | 70-346    | 70-347    | 70-410    | 70-411    | 70-412    | 70-413    | 70-414    | 70-417    | 70-457    | 70-461    | 70-462    | 70-463    | 70-464    | 70-465    | 70-466    | 70-467    | 70-480    | 70-483    | 70-486    | 70-487    | 70-488    | 70-489    | 70-532    | 70-533    | 70-534    | 70-640    | 70-642    | 70-646    | 70-649    | 70-662    | 70-680    | 70-685    | 70-687    | 70-688    | 74-325    | 74-409    | 98-349    | 98-365    | 98-366    | MB2-703    | MB2-704    | MB3-701    | MB6-886    |